Just shared #sambalpes on Instagram

AYAM KOREA TANPA SOS PEDAS KOREA GHOCUJANG

Warna Ayam Korea ini begitu mengiurkan!

Tahukah anda ianya dimasak tanpa me

AYAM KOREA TANPA SOS PEDAS KOREA GHOCUJANG Warna Ayam Korea ini begitu mengiurkan! Tahukah anda ianya dimasak tanpa menggunakan sos pedas Korea Ghocujang. Kami menggunakan Ibu Sambal D'Apbroze bagi menggantikan sos berkenaan. Hebatkan? Produk orang kita pun mampu digunakan untuk masakan luar yang menjadi trend masa kini. Cara buatnya; tumis bawang putih, kemudian masukan 1 sudu besar Ibu Sambal D'Apbroze, cili sos, sos tiram, madu, serbuk lada hitam, daun kari (pilihan), gula dan sedikit garam. Kemudian masukkan ayam yang telah digoreng dengan tepung, kacau hingga sebati. Bila dah sebati bolehlah angkat dan taburkan sedikit bijan (pilihan). Sekarang Ayam Korea telah sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba Ayam Korea, sedapnya sehingga menjilat jari sehingga terbayang berada di Korea Selatan. Berminat boleh ws 0145358994 @ 0199591575 untuk order 😃 http://www.ibusambal.com/blog/ #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #siakapbakar #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #anisnabilah #chefwan #chefismail #sheilarusly #chefzam #viralohviral #kualalumpur #kengsom #kengsomthai #dudukrumah #stayathome #stayhome #promostayathome #promostayhome #pkp #perintahkawalanpergerakan #ayamkorea #sosghocujang

PERKHIDMATAN KURIER UNTUK PESANAN SECARA ONLINE

Kepada pelanggan yang dihargai, kami mendoakan agar anda sentiasa berad

PERKHIDMATAN KURIER UNTUK PESANAN SECARA ONLINE Kepada pelanggan yang dihargai, kami mendoakan agar anda sentiasa berada dalam keadaan yang baik sepanjang tempoh yang mencabar ini. Bagi memudahkan anda menerima pesanan semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini, kami menggunakan perkhidmatan kurier terus ke premis anda. Pesanan boleh dibuat sebagaimana butiran pada lampiran atau terus ke laman web kami. Berminat boleh juga ws 0145358994 @ 0199591575 untuk order 😃 http://www.ibusambal.com/blog/ Terima kasih. #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #siakapbakar #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #viralohviral #kualalumpur #kengsom #kengsomthai #dudukrumah #stayathome #stayhome #promostayathome #promostayhome #pkp #perintahkawalanpergerakan

PERKHIDMATAN KURIER UNTUK PESANAN SECARA ONLINE

Kepada pelanggan yang dihargai, kami mendoakan agar anda sentiasa berad

PERKHIDMATAN KURIER UNTUK PESANAN SECARA ONLINE Kepada pelanggan yang dihargai, kami mendoakan agar anda sentiasa berada dalam keadaan yang baik sepanjang tempoh yang mencabar ini. Bagi memudahkan anda menerima pesanan semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini, kami menggunakan perkhidmatan kurier terus ke premis anda. Pesanan boleh dibuat sebagaimana butiran pada lampiran atau terus ke laman web kami. Berminat boleh juga ws 0145358994 @ 0199591575 untuk order 😃 http://www.ibusambal.com/blog/ Terima kasih. #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #siakapbakar #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #viralohviral #kualalumpur #kengsom #kengsomthai #dudukrumah #stayathome #stayhome #promostayathome #promostayhome #pkp #perintahkawalanpergerakan

PERKHIDMATAN KURIER UNTUK PESANAN SECARA ONLINE

Kepada pelanggan yang dihargai, kami mendoakan agar anda sentiasa berad

PERKHIDMATAN KURIER UNTUK PESANAN SECARA ONLINE Kepada pelanggan yang dihargai, kami mendoakan agar anda sentiasa berada dalam keadaan yang baik sepanjang tempoh yang mencabar ini. Bagi memudahkan anda menerima pesanan semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini, kami menggunakan perkhidmatan kurier terus ke premis anda. Pesanan boleh dibuat sebagaimana butiran pada lampiran atau terus ke laman web kami. Berminat boleh juga ws 0145358994 @ 0199591575 untuk order 😃 http://www.ibusambal.com/blog/ Terima kasih. #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #siakapbakar #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #viralohviral #kualalumpur #kengsom #kengsomthai #dudukrumah #stayathome #stayhome #promostayathome #promostayhome #pkp #perintahkawalanpergerakan

PERKHIDMATAN KURIER UNTUK PESANAN SECARA ONLINE

Kepada pelanggan yang dihargai, kami mendoakan agar anda sentiasa berad

PERKHIDMATAN KURIER UNTUK PESANAN SECARA ONLINE Kepada pelanggan yang dihargai, kami mendoakan agar anda sentiasa berada dalam keadaan yang baik sepanjang tempoh yang mencabar ini. Bagi memudahkan anda menerima pesanan semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini, kami menggunakan perkhidmatan kurier terus ke premis anda. Pesanan boleh dibuat sebagaimana butiran pada lampiran atau terus ke laman web kami. Berminat boleh juga ws 0145358994 @ 0199591575 untuk order 😃 http://www.ibusambal.com/blog/ Terima kasih. #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #siakapbakar #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #viralohviral #kualalumpur #kengsom #kengsomthai #dudukrumah #stayathome #stayhome #promostayathome #promostayhome #pkp #perintahkawalanpergerakan

Puasa dah nak dekat ni. Mak2 semua dah standby ke senjata ajaib utk mudahkan keje2 memasak kt dapur nnt 🤭.Apa senjata tu

Puasa dah nak dekat ni. Mak2 semua dah standby ke senjata ajaib utk mudahkan keje2 memasak kt dapur nnt 🤭.Apa senjata tu? . . Tentulah *SOS PERAP SERBAGUNA MAMASAB*. . . Sos ni bukan je utk perap ayam, daging, sosej dan seafood, tp boleh jugak jadi rencah tumis utk goreng nasi, mihun, mee, spaghetti dan sayur goreng. . . Tak perlu campur bahan lain dah. Tumis sos perap ni dan masukkan nasi atau mi. Nak tambah ayam ke daging ke dan sayur terpulang. . . Senangkan? Nak2 time sahur tu semua nak cepat. Mak2 yg bekerja pun wajib ada simpan sebekas tau. Cuma RM25 je utk sebekas berat 700gm. . . Nak order boleh klik link di bio profile . Whatsapp +601116505062 . #sosperap#perapanayam#perapandaging#kambingperap#pessedap#sambalpes#kambing#ayam#ayamgolek#ayamperap#mamasabbakery#mamasab#sabrinabakery .

Puasa dah nak dekat ni. Mak2 semua dah standby ke senjata ajaib utk mudahkan keje2 memasak kt dapur nnt 🤭.Apa senjata tu

Puasa dah nak dekat ni. Mak2 semua dah standby ke senjata ajaib utk mudahkan keje2 memasak kt dapur nnt 🤭.Apa senjata tu? . . Tentulah *SOS PERAP SERBAGUNA MAMASAB*. . . Sos ni bukan je utk perap ayam, daging, sosej dan seafood, tp boleh jugak jadi rencah tumis utk goreng nasi, mihun, mee, spaghetti dan sayur goreng. . . Tak perlu campur bahan lain dah. Tumis sos perap ni dan masukkan nasi atau mi. Nak tambah ayam ke daging ke dan sayur terpulang. . . Senangkan? Nak2 time sahur tu semua nak cepat. Mak2 yg bekerja pun wajib ada simpan sebekas tau. Cuma RM25 je utk sebekas berat 700gm. . . Nak order boleh klik link di bio profile . Whatsapp +601116505062 . #sosperap#perapanayam#perapandaging#kambingperap#pessedap#sambalpes#kambing#ayam#ayamgolek#ayamperap#mamasabbakery#mamasab#sabrinabakery .

Puasa dah nak dekat ni. Mak2 semua dah standby ke senjata ajaib utk mudahkan keje2 memasak kt dapur nnt 🤭.Apa senjata tu

Puasa dah nak dekat ni. Mak2 semua dah standby ke senjata ajaib utk mudahkan keje2 memasak kt dapur nnt 🤭.Apa senjata tu? . . Tentulah *SOS PERAP SERBAGUNA MAMASAB*. . . Sos ni bukan je utk perap ayam, daging, sosej dan seafood, tp boleh jugak jadi rencah tumis utk goreng nasi, mihun, mee, spaghetti dan sayur goreng. . . Tak perlu campur bahan lain dah. Tumis sos perap ni dan masukkan nasi atau mi. Nak tambah ayam ke daging ke dan sayur terpulang. . . Senangkan? Nak2 time sahur tu semua nak cepat. Mak2 yg bekerja pun wajib ada simpan sebekas tau. Cuma RM25 je utk sebekas berat 700gm. . . Nak order boleh klik link di bio profile . Whatsapp +601116505062 . #sosperap#perapanayam#perapandaging#kambingperap#pessedap#sambalpes#kambing#ayam#ayamgolek#ayamperap#mamasabbakery#mamasab#sabrinabakery .

Alhamdulillah Spaghetti Goreng D’Apbroze dan Ayam Spicy D’Apbroze laris di pasaran hanya menggunakan Ibu Sambal D’Apbroz

Alhamdulillah Spaghetti Goreng D’Apbroze dan Ayam Spicy D’Apbroze laris di pasaran hanya menggunakan Ibu Sambal D’Apbroze‼️ 1 jam 2 bekas besar Spaghetti Goreng dan Ayam Spicy licin 😍 Hanya tinggal kek pisang ini sahaja lagi Siapa cepat, dia dapat 💕 #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #siakapbakar #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #neelofa #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #viralohviral #kualalumpur #saturinggitsaturasa #matic #kengsom #kengsomthai #visitmalaysia2020 #karnivaltradisirakyatmalaysia

MAKAN HANYA RM1

BOOTH NO 3

Menu IBU SAMBAL D'APBROZE:
1. Spaghetti Goreng D'Apbroze
2. Ayam Spicy D'Apbroze
3. Kek Pis

MAKAN HANYA RM1 BOOTH NO 3 Menu IBU SAMBAL D'APBROZE: 1. Spaghetti Goreng D'Apbroze 2. Ayam Spicy D'Apbroze 3. Kek Pisang D'Apbroze 4. Cekodok Pisang D'Apbroze Lebih 100 jenis makanan tradisi Malaysia dengan harga RM1 dibawa khas untuk rakyat tempatan khususnya pelancong-pelancong asing di Karnival Makanan Tradisi Rakyat Malaysia. Karnival bertemakan Satu Ringgit Satu Rasa sempena meraikan Tahun Melawat Malaysia 2020 atau ‘Visit Malaysia 2020’. Ibu Sambal D’Apbroze turut menyertai karnival yang julung kali diadakan ini. Anda turut berpeluang merasai beberapa masakan menggunakan ibu sambal dengan harga cuma RM1. Jemput datang beramai-ramai: Tarikh: 27 Februari - 1 Mac, 2020 Masa: 9 Pagi - 10 Malam Tempat: Perkarangan Pusat Pelancongan (MaTIC), Jalan Ampang, Kuala Lumpur. Jumpa di sana...Visit Malaysia 2020 #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #siakapbakar #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #neelofa #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #viralohviral #kualalumpur #saturinggitsaturasa #matic #kengsom #kengsomthai #visitmalaysia2020 #maticampang #karnivaltradisirakyatmalaysia

JOM MAKAN, SATU RINGGIT…

Lebih 100 jenis makanan tradisi Malaysia dengan harga RM1 dibawa khas untuk rakyat tempatan kh

JOM MAKAN, SATU RINGGIT… Lebih 100 jenis makanan tradisi Malaysia dengan harga RM1 dibawa khas untuk rakyat tempatan khususnya pelancong-pelancong asing di Karnival Makanan Tradisi Rakyat Malaysia. Karnival bertemakan Satu Ringgit Satu Rasa sempena meraikan Tahun Melawat Malaysia 2020 atau ‘Visit Malaysia 2020’. Ibu Sambal D’Apbroze turut menyertai karnival yang julung kali diadakan ini. Anda turut berpeluang merasai beberapa masakan menggunakan ibu sambal dengan harga cuma RM1. Jemput datang beramai-ramai: Tarikh: 27 Februari - 1 Mac, 2020 Masa: 9 Pagi - 10 Malam Tempat: Perkarangan Pusat Pelancongan (MaTIC), Jalan Ampang, Kuala Lumpur. Jumpa di sana...Visit Malaysia 2020 #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #siakapbakar #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #neelofa #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #viralohviral #kualalumpur #saturinggitsaturasa #matic #kengsom #kengsomthai #visitmalaysia2020 #maticampang #karnivaltradisirakyatmalaysia

SIAKAP KENGSOM ALA THAI

Kengsom adalah Asam Pedas Thai yang menggunakan bahan-bahan lebih kurang sama dengan asam pedas

SIAKAP KENGSOM ALA THAI Kengsom adalah Asam Pedas Thai yang menggunakan bahan-bahan lebih kurang sama dengan asam pedas di Malaysia. Bezanya kengsom menggunakan buah nenas dan kangkong sebagai sayurnya. Rasa kengsom yang masam dan pedas memang sesuai dengan selera dan cita rasa orang kita. Kami kongsikan resipi siakap kengsom menggunakan ibu sambal. Manakala cara memasaknya rujuk video https://www.youtube.com/watch?v=R8jBUmK9mmw Selamat mencuba resipi siakap kengsom ala Thai yang pasti ada kelainannya. #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #siakapbakar #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #neelofa #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #restoran #katering #viralohviral #kualalumpur #putrajaya #selangor #kengsom #kengsomthai #siakapkengsom #siakapkengsomthai

Ikan bakar by @ibusambaldapbroze

Masak apa saja!

Make it easy!

www.ibusambal.com
0145358994/0199591575

#ibusambaldap

Ikan bakar by @ibusambaldapbroze Masak apa saja! Make it easy! www.ibusambal.com 0145358994/0199591575 #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #ikanbakar #siakapbakar #gulaikuning #masakkuning #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #neelofa #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #restoran #katering #viralohviral #kualalumpur #putrajaya #selangor

Hasil dari pencarian mereka melalui website kami www.ibusambal.com menemukan kami dengan Pengirang Hj Sofrey, Pengirang

Hasil dari pencarian mereka melalui website kami www.ibusambal.com menemukan kami dengan Pengirang Hj Sofrey, Pengirang Hj Bahar dan Mohd Basri. Alhamdulillah rezeki daripada warganegara Brunei kelmarin walaupun asalnya mereka inginkan beberapa botol Ibu Sambal D'Apbroze sahaja tapi akhirnya mereka membeli 68 botol Ibu Sambal D'Apbroze untuk di bawa balik ke negara mereka. Terima kasih Ya Allah dengan rezeki ini semoga bertambah lebih lagi rezeki dari negara Brunei di masa akan datang.... Aamiin3 #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #gulaikuning #masakkuning #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #neelofa #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #restoran #katering #agentneeded #viralohviral #kualalumpur #putrajaya #cyberjaya #selangor

Hasil dari pencarian mereka melalui website kami www.ibusambal.com menemukan kami dengan Pengirang Hj Sofrey, Pengirang

Hasil dari pencarian mereka melalui website kami www.ibusambal.com menemukan kami dengan Pengirang Hj Sofrey, Pengirang Hj Bahar dan Mohd Basri. Alhamdulillah rezeki daripada warganegara Brunei kelmarin walaupun asalnya mereka inginkan beberapa botol Ibu Sambal D'Apbroze sahaja tapi akhirnya mereka membeli 68 botol Ibu Sambal D'Apbroze untuk di bawa balik ke negara mereka. Terima kasih Ya Allah dengan rezeki ini semoga bertambah lebih lagi rezeki dari negara Brunei di masa akan datang.... Aamiin3 #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #gulaikuning #masakkuning #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #neelofa #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #restoran #katering #agentneeded #viralohviral #kualalumpur #putrajaya #cyberjaya #selangor

Ibu Sambal D'Apbroze berurus niaga dengan sesiapa saja tanpa mengira fahaman politik, agama dan bangsa.

Alhamdulillah d

Ibu Sambal D'Apbroze berurus niaga dengan sesiapa saja tanpa mengira fahaman politik, agama dan bangsa. Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah kurniakan...Aamiin #ibusambaldapbroze #sambal #dapbroze #ibusambal #gulaikuning #masakkuning #masakgulaikuning #sambalbelacan #sambaltumis #pestumis #pessambal #sambalpes #tumislada #neelofa #anisnabilah #chefwan #chefwannabe #chefismail #sheilarusly #chefyank #chefzam #restoran #katering #agentneeded #viralohviral #kualalumpur #putrajaya #cyberjaya #selangor